גוף זר בתוך כף יד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

19/04/2023 | 01:58 | מאת: עומר

זה קצת ארוך אז אנסה לקצר את זה: חוויתי חבלה ביד איגרפתי טלוויזיה בגלל משחק מטופש ו נכנסו לי באזור mcpg 3 גופים זרים הוציאו לי אותם במיון בניתוח קטן אחרי זה שוב הרגשתי לא טוב בדקו ונשאר גוף זר בגודל 0.1 ס׳מ עשו לי ניתוח והוציאו אותו עכשיו עשיתי אולטרסאונד חוזר ורשום גופיפים זרים בתוך רקמה תת עורית וגוף זר בתוך הגיד האקסטנסורי בגודל 0.5 ס״מ כשפניתי למרפאות כף יד בעיר יצא לי לפגוש פרופסור הוא אמר שאין לזה חשיבות והם לא יתחילו לחפש ולהוציא יכול להיות שגם לא ימצאו פניתי למנתח שניתח אותי שהוא הרופא גם אמר שהאולטראסאונד לא תמיד נכון אבל על פחות מזה ניתחו אותי אני מבולבל ומיאוש יש לי כאבים בכף יד אבל יותר כמו אי נוחות כאילו הווריד נפוח הצלקת נראת די טוב אבל יש הרגשה לא כל כך טובה כללית ומייחסים את זה ישר לחרדות ולדברים כאלה השאלה היא באמת מה לעשות ביקשו שאחכה חודשים ואז נדע יותר אבל באמת שהנפש שלי בטראומה ומרגיש שמשהו לא בסדר השאלהמהעושים?

עומר שלום, גופים זרים קטנים לא בהכרח מצריכים הוצאה בניתוח. בנוסף, הניתוח עלול ליצור יותר נזק מתועלת ולכן היתי ממתין בינתיים. לגבי המצב הנפשי, איני בר סמכא בתחום וממליץ לפנות לשירותי בריאות הנפש. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד