שבר ב ucl אגודל שמאל שאלה לאחר צילום

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

29/04/2023 | 19:19 | מאת: Loren

נפילה על יד כף יד שמאל - עדות לשבר של ה ucl ב - mpj עם פרגמנט גדול מנותק. שבר עם פרגמנט גרמי נפרד בבסיס הגליל המקורב של האגודל, ציר האגודל שמור. שמו לי גבס והאורטופד אמר שאין לדעת אם מצריך ניתוח.האם במקרים דומים השבר עבר ללא ניתוח? חוששת מאוד מניתוח ומוכנה לעשות הכל כדי להחלים לבד 🙏🏻 תודה

29/04/2023 | 19:51 | מאת: Loren

וכרגע אין כאבים עם הגבס 🙏🏻 עברו 5 ימים מאז הנפילה בבחת

לורן שלום, את מתארת מצב של שבר תלישה של רצועת UCL באגודל, כלומר, הרצועה לא נקרעה אלא תלשה איתה חתיכת עצם (פרגמנט). אם הפרגמנט גדול או שהוא זז הרבה ממקומו - יש מקום לניתוח, דווקא בגלל שאת צעירה ובריאה.על מנת להחליט מה זה "גדול" ומה זה "הרבה" יש לגשת למומחה לכירורגיה של היד. יש חשיבות לזמן עד הטיפול ולכן ממליץ לגשת בהקדם. בברכה, ד"ר יהודה

30/04/2023 | 13:18 | מאת: Loren

ראשית תודה רבה לך על תגובתך המהירה 🙏🏻 הבוקר ביקרתי במחלקת כף היד באסף הרופא ולהלן הממצאים - אככימוזיס בספיגה, רגישות מינימלית חוסר יציבות באבדוקציה של האגודל במפרק mcp (לולגוס סטרס) ביישור ובכיפוך, בהשוואה לצד השני שבר בבסיס הגליל המקורב בצד האולינרי , עם תזזה. לפי הרושם שלה אפשר לנתח ואפשר שלא ע״פ החלטתי. האם כדאי ללכת שוב לאבחון אחר? אני לא מצליחה להחליט. האם אתה מקבל גם פציינטים חדשים? תודה והמשך יום מקסים.

לאור הממצאים שתיארתי, העובדה שאת צעירה ובריאה, אני נוטה יותר להמליץ על ניתוח. שנית, איני יכול לעשות בפורום בקידום אישי. זכותך לפנות אלי על פי פרטים המצויים ברחבי המרשתת.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד