CT לשורש כף יד לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

20/03/2023 | 13:02 | מאת: tk

שלום, בעקבות תאונת דרכים,עשיתי ניתוח ברדיוס דיסטלי -שורש כף יד ימין, בעזרת קיבוע עם פלטה וברגים. כיום אני 5 חודשים אחרי, ולמרות ריפוי בעיסוק אינטנסיבי יש מגבלות משמעותיות בתנועת כיפוף, יישור, סופינציה ופרונציה +כאבים. כירורג שבדק אמר שכנראה צריך לעשות ניתוח אך כדי להבין לעומק- נשלחתי לעשות CT לכף היד ואלו התוצאות : "הודגם קיבוע עם פלטה וולרית ברדיוס דיסטלי, השבר ברדיוס דיסטלי הודגם בתהליכי איחוי עם יצירת גשרים גרמיים. הודגמה אי סדירות גרמית במשטח הארטיקולרי של רדיוס דיסטלי עם יצרת מדרגה כ-2 מ"מ גובה. הודגמו שינויים במפרק רדיו-קרפלי. הודגם סיבוב הוולרי של עצם הלונייט מתאים לאי יציבות מסוג VICI ". אשמח להבין מה בדיוק הבעיה, איזה סוג התערבות נחוצה? האם חייבים ניתוח? (בהנחה שלהישאר במצב הנוכחי לא בא בחשבון). תודה רבה!

שלום, ה-CT מדגים מפרק שורש יד שאינו סדיר (במקום שהמשטח יהיה חלק יש בו מדרגות ו"בורות"). מדובר בהפרעה שעשויה לגרום כאב ומגבלת תנועה ולאורך זמן שחיקת של הסחוס המפרקי. אין חובה לנתח מאחר ולא מדובר במצב מסוכן, אלא בהפרעה באיכות חיים ורק את כמטופלת יודעת להגיד כמה איכות החיים שלך נפגעת. ממליץ לדון עם מי ששלח אותך לבדיקה לגבי האופציות שעומדות בפניך ורק אז להחליט האם כדאי לנתח. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד