שאלה לגבי טניס אלבו

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

14/06/2023 | 22:45 | מאת: מאור

שלום ד"ר יהודה בן 43 אובחנתי לפני שנה וחודשיים בערך בטניס אלבו ע"י אורתופד מומחה הוא היה די החלטי שזה יחלוף מעצמו לאחר חצי שנה לכל היותר אולם כבר עברתי את השנה כאמור... השלב החריף עבר ונשארתי עם כאבים עמומים כרוניים שמתגברים במאמץ ברשותך 3 שאלות; 1.האם פיזיותרפיה מסודרת פותרת את הבעיה או רק מקלה ועדיף לי אולי לגשת לניתוח כי כבר חלף הרבה זמן ואני סובל? 2.האם לחבק המרפק יש אפקט טיפולי או שהוא רק מפחית עומס ומקל לפי שעה? 3.את החבק לובשים רוב שעות היום אפילו במצבי הפוגה כגון צפייה בטלוויזיה? או רק בזמן פעילות? תודה רבה מראש!

מאור שלום, רוב מקרי הטניס אלבו חולפים בטווח של עד שנה וחצי. מיעוט המקרים שלא משתפר נזקק לניתוח. פיזותרפיה הינו טיפול שעשוי לעזור ואף לפתור א הבעיה ואם לא טופלת עד כה, ממליץ לבצע פייזותרפיה לפני החלטה על ניתוח. יש להתמיד !!! ולבצע תרגול יומיומי גם בבית למשך 3 חודשים לפני שיוחלט האם הפפיזותרפיה עזרה או לא. לגבי חבק - הספרות חלוקה ועד כ אין הכרעה בסוגיה האם הטיפול בחבק בכלל עוזר. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד