כאבים וזרמים חשמליים בכף יד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

13/02/2023 | 19:02 | מאת: חגית

שלום לפני כחצי שנה התחילו לי זרמים חשמליים בזרת ובקמיצה של יד שמאל, לפעמים אני מרגישה שהאצבעות האלו נרדמות לי. וזה מלווה לעיתים בכאבים ובחולשה של היד (לפעמים מקרין לי לכל היד, גם לאיזור המרפק ומעלה, לא יודעת אם זה קשור). אחרי בדיקת EMG נמצא מהירות הולכה חשמלית בעצב אולנאריס - 4.3. נאמר לי שזה מתאים ללחץ על עצב אולניר בתעלה על שם גיון. נשלחתי לבדיקת MRI, אלו תוצאות הבדיקה: אולנה-פלוס וריאנט מינימלי. לא הודגמו שברים, בצקות לשדיות או אוסטאונקרוזיס במבנה הגרמי. ציסטה תוך גרמית/הרניאציה סינוביאלית קטנה בקוטר כ- 0.4 ס"מ ללא אותות חריגים מסביב בעצם הטרפזואיד. ציסטה גנגליונית קטנה בקוטר כ- 0.5 ס"מ בצמוד לאספקט דורזלי של המרווח המפרקי בין הטרפזואיד לבין הקפיטייט ללא אותות חריגים מסביב. ה - TFCC שמור. ללא נוזל יתר במפרק ה - DRUJ או במדור הרדיו-קרפלי. אין לזהות קרע ברצועות הסקאפולונטית והלונוטריקווטרלית. הגידים המכופפים והמיישרים שמורים. ללא הדגמת ממצא חריג בתעלות הקרפלית והאולנרית. לא הודגמה האדרה פתולוגית. לסיכום: 1. ממצאים מינימליים כמתואר, ללא הדגמת תהליך חריג משמעותי. 2. אין לזהות גוש/תהליך לוחץ בתעלה האולנרית/ ע"ש Guyon. יש לי תור למרפאה כירוגית רק ביוני. שאלתי היא האם הממצאים מצריכים טיפול דחוף? (להבנתי נמצאו רק ציסטות קטנות, לא יודעת מה הן אומרות). והאם הם קשורים בכלל לכאבים שיש לי ביד?

חגית שלום, התסמינים שאת מתארת מתאימים לחץ על העצב האולנרי. לרוב הלחץ באיזור המרפק (תעלה קוביטלית), אך לעיתים רחוקות ישנו לחץ באיזור תעלת גויון בשורש היד. מאחר והמקרה פחות שכיח, שלחו אותך ל-MRI לראות שאין גוש/ציסטוה שלוחצים. ה-MRI לא מראה ממצא כזה. ישנם ממצאים מינימלים לא רלוונטים לבעיה שלך שהם חזרי משמעות. בברכה, ד"ר יהודה

25/02/2023 | 16:35 | מאת: אורלי

שלום מה יכול להקל על הזרמים החשמליים? אצלי בזרת ובקמיצה. זה מציק מאוד וגורם לחולשה באצבעות האחרות באותה היד. עדיין לא נמצא מקור הבעיה. ובנתיים- האם יש כדור שיכול להקל על הזרמים/נימול? כמו שיש כדורים שמפחיתים כאב.. תודה!

שלום, לא ברור אם מדובר באותו פונה. פעם אחת חגית פנתה ופעם שניה אןרלי. לחגית יש אבחנה ברורה לפי מה שרשום ולכן אני לא מבין איך אורלי אן את שלא גילו את מקור הבעיה או שמדובר בפונה אחרת ולכן יש לי יד שאילתא משל עצמה כי על מקרה לגופו

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד