בדיקת מיפוי SPECT עבור אמא

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

02/03/2023 | 17:51 | מאת: סימה מ

אמא שלי (בת 60) נפלה לפני כ3 שבועות ואובחנה עם נקע ביד שמאל. מאז הכאב לא עבר ושלחו אותה למיפוי עצמות עם SPECT. התוצאה התקבלה אך הבדיקה לרופא עוד זמן רב ואשמח לעזרה בפיענוח: תיאור הבדיקה: מיפוי עצמות כל גופי כולל ספקט אגן ממצאים: קליטת יתר פתולוגית בסקרום-S1 בקוטב תחתון של הפרקים SIJ: טראומה עם שברים. קליטת יתר במרפק שמאל עם דגש בראש הרדיוס בעיקר, מתאימה לטראומה עם שבר. לציין תנוחת המרפק בכיפוף. קליטת יתר בשורשי כפות ידיים בעיקר משמאל, פרקים קטנים של כף יד שמאל: לא ניתן לשלול טראומה משמאל - בDD : שינויים אריטריטיים. שינויים ארטריטיים בכתפיים, פרקי ירכיים, ברכיים, כפות רגליים. דגש בפיקה מימין (חבלה,CMP?) דגש בטרסוס לטרלי מימין - יש לשלול חבלה. ללא ממצא נוסף. אנא עזרתך בפיענוח. האם יש צורך בהקדמת התור לאורתופד ? תודה מראש

סימה שלום, המיפוי מדגים שינויים ניווניים (שחיקת סחוס) במספר מפרקים. סביר בגיל 60. כמו כן מראה שיש שבר קטן באיזור המרפק. לגבי שורש היד, המיפוי לא החלטי האם מדובר בשינויים ניווניים או שבר. כדאי לעשות סיטי של שורש היד. בברכה, ד״ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד