GCT אולי כן אולי לא?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

12/04/2023 | 12:19 | מאת: Ofra

שלום רב, בעקבות ממצא באגודל נשלחתי לעשות אולטרסאונד. אלה התוצאות : במיקום הממצא הקליני צמוד לגיד הפלקסורי הודגם מבנה היפואקואי בגודל 0.4*0.5 ס מ. אין מישור הפרדה ברור בין המבנה לבין הגיד יש מוקדים בודדים של הגברת זרימה בדופלר הממצא חשוד לGCT , נדרשת השלמה ע י MRI עם חומר ניגוד האורתופד שלי אומר שאין טעם לעשות MRI וישר לגשת לניתוח. הבנתי שההחלמה אורכת כחודש! והוא לא ממש דיבר איתי על סיכונים השאלה שלי, האם חשוב לעשות MRI וכדאי כן לעשות? והאם יש דחיפות לניתוח? מה הסיכונים? אציין שזה אגודל ימין שלי . זה אומר להיות מושבתת חודש מכל פעילות עם היד.(אני ימנית) כמו כן, אני יודעת שזה לא קשור , אבל אני מחלימה מסרטן שד אגריסיבי, כמובן שאני בחרדות מכל גידול שצץ לי בגוף אודה להתייחסותך.

עופרה שלום, לגבי השאלה האם יש לבצע הדמיה נוספת טרם הניתוח - יש גישות שונות: האורטופד שלך חושב שהיות וגם ככה הולכים להוציא את הממצא בניתוח, הMRI רק יעכב את התהליך ולא ישנה את ההחלטה הסופית. יש גישה יותר קפדנית שמעדיפה לעשות כל בירור אפשרי טרם הניתוח. אני אישית חושב כמו האורטופד שלך. לגבי ההחלמה אחרי הניתוח, יהיו כאבים ומגבלה מסויימת, אך תוכלי לתפקד עם האגודל בשביל פעילות יומיומית כגון הלבשה ואכילה. בכל מקרה, אם אכן מדובר ב-GCT, אז זה גידול שפיר ואין דחיפות בניתוח. רק צריך לזכור שהאבחנה הסופית היא מדגימה במעבדה ולא מבדיקת Us או MRI. בברכה, ד״ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד