נימול וחולשה בזרת וקמיצה שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

25/02/2023 | 02:06 | מאת: אורלי

שלום, אני בת 44, במשך 3 שבועות רצוף מרגישה נימול וחולשה בזרת וקמיצה. נטלתי כדורים נוגדי דלקת (ארקוקסיה) אבל לא השפיע בכלל. יש לי תור לבדיקת EMG רק בשבוע הבא. האם טיפול טווינא ודיקור יכול לעזור ללחץ על עצב אולנרי? מה הטיפול שעוזר? ומה יכול להקל בבית על הנימול? זה ממש מציק... מפחדת שגרמתי נזק בלתי הפיך בכך שלא ייחסתי לזה חשיבות בהתחלה, ועכשיו קוראת ב"ד"ר גוגל" ונורא נלחצת ! .. אשמח לכל תגובה, תודה ! :)

אורלי שלום, לרוב לא מדובר בבעיה דחופה והטיפולחחרו מסתמך על תוצאות הEMG. הסיכוי של נזק בלתי הפיך תוך 3 שבועות הינו אפסי. בינתיים ניתן להיעזר בסד לילי ליישור המרפק, אך זהו סד שמתקינים בריפוי בעיסוק ולכך יש צורך בהפניה. איני מכיר שטוינא או דיקור עוזר. בברכה, ד״ר יהודה

26/02/2023 | 15:47 | מאת: אורלי

תודה רבה ! האם יש טיפול תרופתי שיכול להקל על הנימול? משככי כאבים אולי?

אפשר לקחת כל משכך כאבים הקיים בשוק (ישנן תרופות ללא מרשם כגון אופטלגין, אדוויל…) ותרופות מרשם. ישנן תרופו לכאב עצבי כגון ליריקה. לשם כך יש לפנות לרופא בקופת החולים.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד