בדיקת משטח אף לפני ניתוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

13/03/2023 | 21:11 | מאת: שירה

שלום. אמורה לעבור ניתוח להוצאות קיבוע שבר אולקרנון שזז מהמקום בעוד כחודש. בבדיקת משטח אף לקראת הניתוח קיבלתי את התשובה: Methycillin sensitive staph aureus (MSSA) מה זה אומר?? האם זה מסוכן? יש לציין שבגלל שהברגים זזו מהמקום יש לי שפשוף מבפנים וחלק מהצלקת לא מגלידה ומגרדת. זה קשור? אשמח להכוון מה לעשות ואם יש צורך ללכת בהקדם לבדיקה נוספת/טיפול או לחכות לטרום ניתוח בעוד כשבועיים. תודה רבה!!

שירה שלום, זו בדיקת סקר לנשאות של חיידק שקיים כמעט בכל האוכלוסיה ואינו משפיע על הניתוח או ההרדמה. אינו דורש שןם הכנה מיוחדת. בברכה, ד"ר יהודה

14/03/2023 | 14:10 | מאת: שירה

תודה רבה!! העניין הוא שרופאת המשפחה ראתה היום את התשובה ואמרה שחייבת לקחת אנטיביוטיקה ואם לא - אולי לא ינתחו אותי. אז אפשר לוותר על האנטיביוטיקה?

מדובר בנוהל שהיה בשימוש בעבר וכבר מספר שנים אינו בשימוש. ממליץ לך לא ליטול את האנטיביוטיקה וליתר ביטחון לשאול שוב בטרום ניתוח.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד