חוסר קורלציה בין בדיקות שונות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

09/05/2023 | 22:00 | מאת: דנה

שלום, בבדיקת nct אובחן Cts חמור עם תוצאות נוראיות ובבדיקת emg הכל נהדר... בבדיקה קלינית מצא אורטופד כף יד דלדול בכרית האגודל. סימפטומים שלי זה מדי פעם הירדמות היד. מה יכול להסביר את הנ״ל? בתודה רבה מראש ד״ר נכבד!

דנה שלום, תחילה CTS היננה אבחנה קלינית ובדיקות העזר (כגון NCV) הם רק תומכות, אב לא שוללות את האבחנה. שנית, NCV בודק את ההולכה של העצב ו-EMG בודק את פעילות השריר שהצב מוביל אליו. לרוב, לאבחנה של CTS עושים NCV. כשמבקשים גם EMG, צריך לשאול ספציפית לגבי שריר מסוים, אחרת הבודק לרוב עושה את הבדיקה בשאלה של פגיעה עצבית מהצוואר ולכן בודק שרירים מסויימים שאינם קשורים ל-CTS. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד