תוצאות בדיקת emg???

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

07/05/2023 | 20:52 | מאת: מיכל

שלום רב בת 43 עשיתי בדיקת emg לאחר תלונות של זרמים בשתי האצבעות ביד שמאל ובאצבעות רגל ימין. התשובה: נוירופטיה קלה של עצב אולנריס שמאלי באזור המרפק. חשד לנזק שורשי כרוני קל L5-S1 דו״צ. מה זה אומר? תודה.

שלום מיכל, מאחר ומדובר בפורום לכיחרורגיה של היד, אוכל להתייחס רק לבעיה בגפה העליונה. ה-EMG מראה כי קיים לחץ באיזור המרפק על העצב שהולך לאצבעות 4+5 (קמיצה וזרת). הטיפול יכול להיות שמרני או ניתוחי, תלוי בממצאים בבדיקה. לכן, יש לגשת עם ה-EMG למומחה לכירורגיה של היד. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד