עצם בולטת במרפק בשתי הידיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

02/06/2023 | 01:04 | מאת: איציק

שלום בן 47 כבר לא מעט שנים שאני שם לב שהעצם במרפק בולטת בסמן כפיפת המרפק (בכל הזוויות) ללא כאב, ללא אודם. כך שלדעתי הלא מקצועית לא מדובר בדלקת, אך אסתטית זה נראה קצת לא טוב. האם מדובר בתופעה מוכרת? יש לה שם? ממה זה נובע? האם יש קשר למנח הידיים? לתעסוקה? אני מתעסק הרבה במחשב. האם זה הפיך? יש משהו לעשות? תודה

איציק שלום, לא ברור איזו בליטה קיימת אצלך, אך הנפצה ביותר הינה אולקרנון בורסיטיס ונמצאת באספקט האחורי של המרפק. באם בכך מדובר וישנה הפרעה אתצסטית, ניתן להסירה בניתוח. בברכה, ד"ר יהודה

04/06/2023 | 23:30 | מאת: איציק

שלום זהו שאכן לא ברור לי מה זו הבליטה הזו אצלי. כי אולקרנון בורסיטיס זו לא בליטה גרמית אלא שק של נוזל, ואמור להיות מלווה בכאב. אצלי אין כל כאב, אין אדמוימיות, הבליטה היא גרמית, של העצם, ולא ברור לי מדוע זה נראה כך.

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד