הירדמות כפות ידיים בלילה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

11/05/2023 | 22:27 | מאת: לי

היי , אני בת 29 בריאה בדר״כ, אמא ל2 וכעת בהריון נוסף. אני בחודש שני להריון- וחודש לפני שנכנסתי להריון החלה לי תופעה של הירדמות כפות הידיים בלילה- אני מתעוררת מזיזה את היד כמה שניות וזה עובר. אני ישנה על הצד או על הבטן כבר שנים עם היד מתחת לכרית. לפעמים יש לי גם כאבים בצוואר בשינה וכאבי ראש אחוריים בשינה שחולפים (לא כאב חזק מאוד). אני ישנה על כריות גבוהות משום שסובלת מסחרחורות שנים ולא יכולה לישון נמוך. הייתי אצל אורטופד ששלל בעיה צווארית בבדיקה קצרה. מציינת שאני בעודף משקל של בערך 25ֶ קילו. בגלל ההריון יש מגבלה לביצוע בדיקות דימות ואני מאוד חוששת ממחלה חמורה חלילה. אשמח לדעת מה אפשר לעשות והאם הירדמות כפות הידיים בשינה זה תסמין למשהו מסוכן? תודה רבה!

11/05/2023 | 23:16 | מאת: לי

רוצה לציין שהיד שנרדמת היא היד בצד שאני ישנה עליו בדרכ

לי שלום, התסמינים שאת מתארת מתאימים לפגיעה עצבית. פגיעה עצבית יכולה להיות ממקור צווארי או לאורך מעבר העצב בגפה. הסיפור שלך יוצר מתאים לאפשרות השניה, כאשר התסמונת הנפוצה ביותר היא תסמונת תעלה קרפלית. מתאים גם למשקל העודף. על מנת לאושש את האבחנה, יש תחילה להיבדק. בדיקת העזר המקובלת הינה EMG אך רצוי להימנע במהלך הריון. ניתן לעשות אולטראסאונד במקום EMG, גם במהלך הריון. בינתיים אני ממליץ לישון עם סד קשיח לשורש היד (אין צורך במהלך היום). בברכה, ד״ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד