שבר בשורש כף יד ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

01/06/2023 | 11:45 | מאת: רון

שלום, בן 37, לפני שנה וחצי נפצעתי בשורש כף יד ימין בעקבות אגרוף לקיר. בצילום רנטגן לא נצפה שבר. ניתן מייצב קשיח לשורש כף יד עם ציר. לאחר כיומיים בוצע c.t, להלן הפענוח: "שבר מרוסק עם תזוזה בגוף עצם ההאמטום בסמוך למטה קרפוס החמישי והרביעי. אין שבר בעצמות המטקרפליה". כ-3 שבועות מהפציעה ביקרתי אצל מומחית לכירורגיית כף יד בכירה. לאחר שעיינה בצילומי ה c.t ובדיקה גופנית להלן הסיכום: "שבר מרוסק תוך מפרקי - גם של בסיס mtc5 וגם של ההמט עם תת פריקה דורסלית קלה של המסרק. בבדיקה - יש תנועה של mtc5 לא כאבים. מספר שהחל להשתמש בכח אגרוף באופן הדרגתי. הסברתי שבדר"כ יש לתקן סבלוקסציה של mtc5, אבל - לפנינו ריסוק של המשטח המפרקי עצמו ומצד שני - תנועה טובה ללא כאבים". ביקשה לחזור לביקורת לאחר כשבועיים (סה"כ כחודש וקצת לאחר הפציעה), להלן סיכום ביקורת: "היום - אגרוף- סגירה מלאה, חזר לעבודה פיסית. היה כאוב לפני שבוע בפעולות עם פטיש כבד. לעיתים כאוב באזור ה - ecu. בבדיקה - סופינציה מלאה ללא הפקת כאב. פרונציה קיצונית - הפקת כאב דומה לאורך ה - ecu. יחזור הדרגתית לפעילות מלאה". בנוסף, נתנה הפנתה בין היתר לצילומי רנטגן שבפועל נעשו חצי שנה לאחר הפציעה (מצ"ב). 1. אודה לחוות דעתך לאור המקרה המתואר והצילומים המצורפים. 2. האם עצם זה שלא בוצע ניתוח זה עלול לפגוע בעתיד? כלומר, האם בעקבות המצב הגופני שתואר בחוות הדעת - תנועות טובות וללא כאבים - זה אכן ייתר את הניתוח (שהוסבר שאלה הן בעצם מטרותיו), או שמא היה אמור בכל זאת לבצע אותו כדי למנוע הגבלות עתידיות? 3. האם ניתוח לתיקון הנ"ל בשלב הזה זה מאוחר מדי? האם צריך בכלל? השאלות עולות לאור כאבים מדי פעם שבאים והולכים בזמן האחרון. תודה מראש

01/06/2023 | 11:49 | מאת: רון

לא ניתן להעלות תמונות...

בעיה ידועה

רון שלום, שנה וחצי לאחר שבר הוא כבר מחובר ולכן גם אם העמדה לא תקינה, אין אפשרות לתקן כעת. חוץ מזה, לא ברור מה מפריע לך היום. ממליץ לך קודם לגשת להיבדק ולהסביר מה מפריע לך! הטיפול הרפואי הוא בבנאדם ולא בצילום או סיכום ביקור מלפני שנה וחצי. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד