נגישות
נגישות

תופעות לוואי לאחר הפסקת סימבאלתה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

18/03/2019 | 17:30 | מאת: קובי

שלום, לפני כשבוע הפסקתי בהוראת הפסיכיאטר טיפול בסימבאלתה לאחר נטילה של 30 מ"ג במשך כ-4 שנים עקב דכאון, לאחר שהמצב היה כבר הרבה זמן יציב. הבעייה שיש לי כעת סחרחורות ועייפות והבנתי שזה תופעות גמילה לאחר ההפסקה של התרופה. מה אני יכול לעשות וכמה זמן זה אמור להימשך? את הפסיכיאטר אפגוש רק בעוד חודש ואשמח לדעת אם יש איזה דרך לעבור את ההפסקה בסימבאלתה יותר בקלות

לקריאה נוספת והעמקה

הפסקה פתאומית של תרופות נוגדות דיכאון עלולה לגרום לתסמיני גמילה וביניהם סחרחורות ועייפות. כדי להפחית תסמיני גמילה, ניתן לשקול להפחית מינון בהדרגה (למשל על פני שבועיים עד מספר שבועות). יש לפנות לרופא המשפחה או הפסיכאטר, ליידע אותו אודות התסמינים ולהיוועץ עימו על הטיפול המתאים.

מנהל פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי