הזעת לילה בעקבות תרופות?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

14/03/2019 | 16:14 | מאת: אריק

שלום, אני בן 57 ומטופל בזיפרקסה 15 מ"ג וסימבאלתה 30 מ"ג עקב בעיות נפשיות, והמצב יציב כבר שנים. ישנה בעיה שאני מזיע הרבה בלילה ביחוד בחורף ואני מתעורר בלילה לאחר חלומות עם זיעה למרות שלא חם לי וזה מאוד מציק. אני שוקל להחליף בגלל זה את הסימבאלתה - השאלה אם זה בגללה ואיזה נוגד דכאון אני יכול לקחת במקום שלא יגרום לי את התופעה הזו?

הזעות לילה יכולות להיות תסמין של מגוון מצבי מחלה בינהם זיהומים, מצבים אנדוקרינים, נוירולוגים, ממאירויות והן כתוצאה מתרופות שונות. כאשר תופעה מופיעה סביב תחילת טיפול תרופתי או העלאת מינון וחולפת עם הפסקות או הפחתת מינון עולה הסבירות שניתן ליחסה לטיפול התרופתי. הזעת לילה הינה תופעת לוואי אפשרית של התרופה סימבלתה המכילה את החומר הפעיל Duloxetine. תרופות נוגדות דיכאון הן התרופות השכיחות ביותר המקושרות להזעה (בכ-10-15% מהמטופלים). הגברת ההזעה מופיעה לרב בשבועות הראשונים לטיפול. כל התרופות האנטי דיכאוניות מקושרות לכך. התרופות גורמות להגברת הזעה בכלל, אך המטופלים לרב מודעים יותר להזעות הלילה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי