נקסיום ולנטון תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

20/02/2019 | 11:22 | מאת: אייל

האם באמת יש סכנה של פגיעה בכליות בשימוש בתרופות אלה? ואם כן האם בשימוש ארוך?

הטיפול בתרופות ממשפחת מעכבי משאבת פרוטון (PPIs) ביניהן נקסיום (חומר פעיל (Esomprazole ולנטון (חומר פעיל (Lansoprazoleעלול לגרום לעיתים נדירות לדלקת של הרקמה הבין תאית בכליה Interstitial nephritis)), אשר אינה תלויית מינון. בנוסף, בשנים האחרונות פורסמו מחקרים אשר מצאו קשר בין שימוש ב-PPIs לעליה בסיכון מחלת כליות כרונית. עם זאת, עדיין לא ברור אם מדובר בקשר סיבתי או שהממצא קשור למגבלות המחקרים ואם אכן קיים כזה קשר מהו המנגנון העומד מאחוריו. כיום ההנחיה בעלון לרופא היא כי יש להיזהר באוכלוסייה עם אי ספיקת כליות חמורה בשל המידע המוגבל באוכלוסייה זו. מעבר לכך, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים ולכן יש להקפיד על שימוש מושכל בתרופות ע"י הערכה תקופתית של הרופא של יעילות וחיוניות הטיפול והפסקתו במקרים בהם אינו נחוץ.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי