אי הודעה על שינוי בהרכב בתרופה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

10/03/2019 | 19:48 | מאת: דרומית 1

מדוע לא מיידעים את הציבור על שינוי בהרכב תרופה להורדת לחץ -דם ? התרופה : קנדור 8 מ"ג candor 8 m"g בה אני משתמשת מספר שנים ולאחרונה נעשה בה שינוי ללא הודעה לציבור המשתמשים ! במשך 3 שבועות אני מתגרדת באופן מטורף בכל גופי קבלתי 3 עירויים של קורטיזון ברמה גבוה ללא הועיל וכל גופי כוסה בתפרחת אדומה צורבת וקשה ביותר למראה . עד שהגעתי לרופא "שידע " על השינוי שחל בהרכב התרופה וצייד אותי במרשם לתרופה אחרת . כולי תקווה שאכן ארגע סוף סוף מהגירודים המטורפים שחוויתי ועדיין נכרים בגופי . אני מצרה על כך שלא יידעו אותי וכבר ביום הראשון להתחלה תופעת הלוואי הייתי ערה לכך והיה נמנע ממני סבל בל יתואר של חשש בהתדבקות למחלה מדבקת ובשל החשש נמנעתי מעבודה ומחברתם של בני הבית וכל הסובבים אותי כדי שלא אדביק אותם במחלה המסתורית שתקפה אותי ... מה שהיה נמנע ממני ומהסובבים לי אילו היו מידעים אותי על שינוי בהרכב התרופה ! אוסיף על כך שלא די שהרופא המשפחתי לא שם לב לכך הרי שגם הרוקח לא הסב את תשומת ליבי וכן רופא מומחה אחר שפניתי אליו לא חשד בכך ורק בביקורי את הרופא השלישי שהגיב באופן נחרץ לסיבת מצבי עקב לקיחת התרופה .כמובן שהרופא רשם הערת אזהרה בתיקי הרפואי ולמשרד הבריאות. רק בריאות .אשמח לתגובתכם .

מבדיקה שערכתי מול הגורם המתאים במשרד הבריאות ומול בעל הרישום של התכשיר עולה כי לא היה שינוי בהרכב התרופה.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי