זאלדיאר - תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

12/03/2019 | 21:41 | מאת: מירי

מזה כשלושה חודשים אני מטופלת במשככי כאבים שונים, מורפיום + 3 טארגין 10 בבית החולים אחר כך בבית 2 טארגין 10 + 3 פרקוסט 5, מזה כחודש נוטלת 3 כדורים ביום זאלדייאר, לאורך כל תקופה זו אני סובלת משיעול עם ליחה וקוצר נשימה, אני יודעת שטארגין ופרקוסט יכולים לגרום לתופעות אלה, האם גם זאלדיאר יכול לגרום לתופעות אלה?

שלום רב, התכשירים שציינת טרגין (oxycodone+naloxone), פרקוסט (oxycodone+paracetamol) וזלדיאר (tramadol+paracetamol) הינם תכשירים המכילים מרכיב ממשפחת האופיואידים. שיעול וקוצר נשימה יכולות להיות תופעות לוואי של כל התכשירים שציינת. כאשר תופעה מופיעה עם תחילת טיפול תרופתי או העלאת מינון וחולפת עם הפסקתו או הפחתת מינון, עולה הסבירות כי ניתן ליחסה לטיפול תרופתי. בנוסף, יש לשלול גורמים נוספים אשר יכולים להסביר את התסמינים. לא ציינת את ההתוויה לשמה את מטופלת ולא לגמרי ברור האם את מטופלת בכל התרופות יחד. חשוב להדגיש כי יש להקפיד שלא לעבור על המינון המומלץ של paracetamol (מרכיב גם בפרקוסט וגם בזלדיאר) וכן שיש רופא אחד שמנהל את הטיפול בכאב (באופיואידים) ועוקב אחר יעילות הטיפול ותופעות הלוואי. אזכיר כי הפסקת שימוש פתאומית עלולה לגרום לתסמיני גמילה ולפיכך יש להיוועץ ברופא לפני הפסקת טיפול. להלן קישור לדף המידע הבטיחותי על הסיכון לתלות והתמכרות, לידיעתך: https://www.health.gov.il/unitsoffice/hd/mti/drugs/risk/doclib/opioids_he.pdf

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי