תופעת לואי של דופלקס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

17/03/2019 | 17:35 | מאת: רוני

האם אי נוחות מסביב לפי הטבעת,רגישות בעור, יכולה להיות תופעת לוואי של התרופה?

התכשיר דופלקס מכיל החומרים הפעילים amlodipine שהינו חוסם תעלת סידן ו-valsartan חוסם פעילות אנגיוטנסין 2. התכשיר יכול לגרום לתופעות לוואי עוריות כגון פריחה, אדמומיות וגרד. בנוסף התכשיר עלול לגרום לעצירות שיכולה להביא לתסמינים, שציינת. כאשר תופעה מתרחשת בסמוך לתחילת טיפול תרופתי או העלאת מינון ומשתפרת עם הפסקתו עולה הסבירות כי ניתן לשייכה לטיפול התרופתי (לא תמיד), אך יש לשלול גורמים נוספים. במידה ומצבך מחמיר או לא משתפר, מומלץ להיוועץ ברופא.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי