אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין ונקסיום

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

12/02/2019 | 16:24 | מאת: מיכל

האם אפשרי ליטול נקסיום ולאחר מכן אוגמנטין. היום חשתי ברע מאד אחר שני התרופות. כאבי בטן חזקים עם עיוותים ומספר רב של יציאות רכות. תודה .

אין מניעה מליטול את שני התכשיר יחד. התכשיר אוגמנטין הינו תכשיר אנטיביוטי המכיל amoxicillin – אנטיביוטיקה מקבוצת הפניצילינים ו-clavulanic acid – מעכב האנזים בטא לקטמאז (עוזר לפעילות הamoxicillin). התכשיר נקסיום מכיל esomeprazole, המעכב משאבת פרוטון ומקטין ייצור חומצה במערכת העיכול. כאבי בטן ושלשולים הינם תופעות לוואי אפשריות ושכיחות לשני התכשירים. לא ציינת האם הטיפול בשתי התרופות החל במקביל ואם לא- האם סבלת מתופעות לוואי במערכת העיכול גם כאשר טופלת בתרופה אחת ולא בשילוב. ניתן לנסות ליטול את התרופות עם מזון על מנת לנסות להפחית את תופעות הלוואי במערכת העיכול. במידה ולא עוזר- ניתן לנסות להפריד את נטילת שתי התרופות. בכל מקרה, אם חלה הרעה במצבך או תופעות הלוואי בלתי נסבלות עבורך, פני לרופא להיוועצות על המשך הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי