תופעת לוואי של סרוקסט

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

13/02/2019 | 16:03 | מאת: אסף

אני רוצה לשאול האם סרוקסט יכול לגרום לתופעת לוואי של ציפצופים באוזניים? לפני שבועיים התילתי שימוש בסרוקסט וכשהרופאה העלתה לי את המינון לכדור שלם 20 מג החלו אצלי ציפצופים באוזן שמאל הורדנו חזרה ליצי כדור הציפצופים נרגעו לפחות העלנו חזרה לכדור שלם ושוב הציפצופים חוזרים.לשאלתי האם יכולה להיות תופעת לוואי כזאת מהסרוקסט?

ככלל, כל טיפול עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. טינטון (צילצול באוזניים) הופיע בכ-1% מהמטופלים בניסויים קליניים בתרופה paroxetine (החומר הפעיל בסרוקסט) וכן קיימים דיווחים על מקרי טינטון במהלך הטיפול בתרופה (כמו בתרופות אחרות ממשפחת ה-SSRIs). מאידך, קיימים מחקרים שבדקו את ההשפעה המטיבה של נוגדי דיכאון מקבוצת ה-SSRIs על טינטון, ללא ממצאים חד משמעיים. ככלל, כאשר תופעת מתחילה עם תחילת טיפול תרופתי או עליית מינון ומשתפרת או מפסיקה עם הפסקת טיפול או הפחתת מינון עולה הסבירות כי ניתן ליחסה לתרופה. לפיכך ממליצה לפנות לרופא להיוועץ עמה על המשך הטיפול

22/02/2019 | 16:12 | מאת: אסף

שלום דר ברצוני לשאול האם לסימבלטה יש יתרונות בנושא חרדה מאשר לסרוקסט וציפרלקס היות ואחרי טיפול של שנים ארוכות בציפרלקס הוחלט להחליף כי כבר אינו מועיל לי לאי שקט ולחרדות כמו כן מה הזמן המינימלי שנדרש כדי להתחיל להרגיש שינוי? תודה מראש.ואם אפשר כמה מילים על הברינטליקס

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי