יתר לחץ דם, מדללי דם, דופק לא סדיר ותוספי מזון

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

11/03/2019 | 13:24 | מאת: אסתר

שלום רב, אמי בת 75 סובלת מפרפור פרוזדורים ולחץ דם גבוה מזה מספר שנים, כל כמה זמן יש לה התקף. היא מטופלת בטרייטיס פעמיים ביום 5 מ"ג כל כדור, טמבוקור 100 מ"ג פעמיים ביום, רבע כדור נורמיטן ומלפני חודשיים במקום אספירין, היא נוטלת לכדור אליקייוס 5 מג פעמיים ביום. היא נוטלת גם קבוע סידן , ויטמין בי 12 וויטמין די. בשנה האחרונה קרו לה 2 מקרים, כאשר ע"י מינון נוסף של הכדורים מסתדר לבד. בחודשיים האחרונים קרו מקרים רבים שאמי קמה באמצע הלילה עם דופק מהיר ולחץ דם גבוה, השבוע 3 פעמים כל יום, כל פעם היא לקחה מינון נוסף של טמבוקור וטרייטיס וזה חזר לסינוס. לא ידוע ממה זה האם זה משהו שהוא שכיח בקרב אנשים עם בעיה בדופק סדיר ולחץ דם לסבול מהתקפים כאלו לעתים קרובות? שכן זה נורא מפחיד שזה קורה, וכשזה קורה היא נוטלת מייד את הכדורים שלה. האם לאליקוויס תופעות כאלו? והאם השילוב שלו עם תוספי המזון גורם לכך? תודה

אירועים אלה אינם נכללים בין תופעות הלוואי הידועות לתרופה אליקוויס ולא של השילוב בינה לבין התוספים שהוזכרו. יש לפנות לרופא לבירור ולהמשך טיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי