לקיחת דיזותיאזיד ואומפרגקס ביחד

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

07/03/2019 | 07:00 | מאת: דנה

האם לקיחת דיזותיאזיד(כדור משתן)ואומפרגקס ביחד עלול לגרום במשך הזמן להעלאת רמת הקלציום בדם?יצא לי רמה של קלציום 11 בדם שהיא חריגה

קיימים גורמים אפשריים רבים לעלייה ברמות הסידן בדם ביניהם מתרופות. התרופה דיזותיאזיד (מכילה את החומר הפעיל hydrochlorothiazide) מקושרת לעליית רמות סידן ועלולה לגרום להיפרקלציה. קיימים דיווחים על ירידה ברמת סידן (היפוקלצמיה) במהלך הטיפול בתכשיר אומפרדקס (בהנחה שאליה התכוונת) (מכיל את החומר הפעיל omeprazole). יש לפנות לרופא לבירור הנושא ומעקב.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי