שינוי במצב רוח של אוניל עקב החלפת התרופה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

01/04/2019 | 17:38 | מאת: עולא מולא

ערב טוב אני עולא מולא אמא של אוניל מולא מירכא אוניל הוא ילד שחולה ctx היה לוקח כדורים של לידיאנט והיה בסדר גמור ועכשיו משרד הבריאות יחד עם קופת חולים כללית שינו את התרופה לתרופה תחליפית והיא צינו ומאז שהתחיל לקחת את הכדורים של צינו הוא נהיה יותר עצבני ותוקפני . רציתי לדעת האם יש קשר לתרופה צינו לשינוי במצב רוח שלו ?

כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. כאשר תופעות מופיעות סביב התחלת טיפל תרופתי או עליית מינון וחולפות סביב הפסקתו או הפחתת מינון, עולה הסבירות כי ניתן ליחסו לטיפול התרופתי. סבירות עולה גם כאשר התופעות ידועות ומוכרות לטיפול בתכשיר וכאשר נשללים גורמים אחרים אשר יכולים לתרום להופעת התופעה. עצבנות ותוקפנות אינן תופעות לוואי ידועות לתכשיר Chino. כמו כן, התסמינים יכולים להיות חלק מהביטויים הנוירופסיכיאטרים של המחלה. יש לפנות לרופא לבירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי