שילוב אנטיביוטיקות רוליד ופלאג יל

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

15/02/2019 | 08:32 | מאת: מרים

שלום רב, בעקבות זיהום בנרתיק קיבלתי שילוב של רוליד 150 מ ג עם פלאג יל 250 מ ג. לדעתי, מאז אני ללא חשק מיני, ללא תחושה בקליטוריס. האם ייתכן שנפגעו הליבידו/הקליטוריס כתוצאה מכך? נטלתי את השילוב הזה, במאי 2016, לפני כשנתיים. רופא נשים לא יודע במה מדובר, הפנה אותי לסקסולוג, אך זה לא עוזר. אני תולה את הבעיה באנטיביוטיקות. האם ייתכן? וכיצד ניתן להחזיר את המצב לקדמותו, אם בכלל? תודה. בת 44 כעת.

תופעות הלוואי שתיארת אינן מהשכיחות והידועות עבור שתי האנטיביוטיקות. עם זאת, קיימים דיווחים על ירידה בליבידו במטופלי פלאג'יל. כאשר קיים קשר בזמנים בין תחילת טיפול להופעת התופעה ושיפור בתופעה עם הפסקת טיפול/הפחתת מינון עולה הסבירות כי ניתן לייחס תופעה לטיפול התרופתי. כמו כן, שלילת גורמים אחרים (למשל הזיהום בנרתיק בעטיו קיבלת את הטיפול) נדרשת כדי לבסס קשר כזה. במידה ותופעות אלה אינן חולפות, מומלץ לחזור לרופא להמשך בירור.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי