האם יש דרך להציע לממסד תרופה אלטרנטיבית שנותנת פתרון להרבה מחלות?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

13/03/2019 | 18:30 | מאת: מתי

למגר' עינת גורליק שלום רב, תודה על תשובתך המפורטת להשלכות של התרופות לגאוט. אני סובל מהמחלה, כיום זה יותר ארטריטיס, ותמיד התנגדתי ליטול את התרופות שדיברנו עליהן.. כמובן שסבלתי רבות מהתקפים. בשנה האחרונה נחשפתי לתרופה\ות אלטרנטיבית שפותרת את בעיית הכאב וההתנפחות של המפרקים בצורה מדהימה. חזרתי לחיות חיים בריאים ללא כאב. האם יש דרך לנסות להציע זאת למערכת? אני מניח שיש לזה יתרונות רבים ויכול לשפר איכות חיים. תודה, מתי

לא ציינת את שם התכשיר המדובר. על מנת שתכשיר ירשם בפנקס התרופות, יש צורך בהגשת מחקרים קליניים איכותיים התומכים ביעילותו ובטיחותו. ככלל, המידע אודות יעילות, בטיחות ואיכות תוספי תזונה הינו מוגבל ולכן לרב, אין קווים מנחים רשמיים התומכים במתן שלהם בטיפול במצבי מחלה שונים.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי