מתי מומלץ לקחת נקסיום?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

01/03/2019 | 22:40 | מאת: קרן אור

קושי בליעת מוצק כמעט חודש ואני חיה על נוזלים. הקושי בא והולך מגיל עשר כיום בת עשרים מעולם לא הציק ככה. בטוחים שהבעיה לא מגרון אז הפנו תשומת לב לקיבה בגלל היסטוריה של בעיות עיכול כגון עצירות ממושכות וירידות פתאומיות במשקל. רופאה רשמה נקסיום עד שאראה אותי רופא גסטרו. היא לא פירטה מתי לקחת ומה לאכול או במקרה שלי לשתות. תה מרק עוף שייק פירות ויוגורט ביו בתפריט שלי כרגע זה בסדר? לקחת לפני או אחרי אוכל? אם לפני כמה זמן לפני וכנ"ל כלפי אחרי? בבוקר או בערב? תודה

נטילת התרופה נקסיום (חומר פעיל esomeprazole) אינה מצריכה הימנעות ממזון מסוים. יש להיוועץ ברופאה לגבי מגבלות תזונה הנובעות ממצבך הרפואי. ספיגת התכשיר נקסיום מופחתת ומעוכבת כאשר ניתן עם האוכל, אך ההשפעה הקלינית של זה לא משמעותית (כלומר ישפיע על חומציות הקיבה גם במתן עם מזון. אם נוח לך -קחי בבוקר על קיבה ריקה (כחצי שעה עד שעה לפני האוכל), אך אין מניעה ליטול עם מזון.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי