החלפת מסתם ע"י צנתר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

11/12/2013 | 13:40 | מאת: פ.

היי, בן 76 שנה. ללא מחלות רקע, מלבד לחצד"ג שמאוזן ע"י אמלודופין. באקו לב התגלה שיש לי היצרות קשה של המסתם אאורטלי עם מפל לחצים מוגבר בlvot', לחץ ריאתי סיסטולי מוגבר במידה קלה, נוזל פריקרדיאלי בכמות קטנה מאד. אין לי תופעות גופניות מגבילות, אני פעיל לחלוטין. מלבד מעקב חצי שנתי , האם יש מקום להחליף את המסתם כעת ולא לחכות להחמרות מיותרות ? בתודה

שלום רב, זו בעיה יחסית נפוצה בעיקרון אם אתה מרגיש טוב וכל בדיקות העזר תקינות (יפורטו בהמשך) מומלץ על מעקב צמוד (כל 3-6 חודשים). כדי לבדוק שהכל בסדר, אנו ממליצים על מבחן מאמץ תחת פיקוח רפואי (בבי"ח). יש הטוענים שכדאי גם לבדוק בדיקות דם מתקדמות BNP . בנוסף , מומלץ לבצע אקו לב בבית חולים כדי לבדוק כל מיני משתנים אשר לא נבדקים באופן קבוע באקו הרגיל ויכולים לשכנע אותנו שכדאי כבר לגשת לניתוח. הדבר הכי חשוב הוא להיות במעקב קבוע אצל קרדיולוג ולבדוק כל הזמן אם יש תלונות בהצלחה ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)