צנתור ימני יתר לחץ דם ריאתי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

04/11/2013 | 16:17 | מאת: איבון

ד"ר ירון שלום רב, אימי בת 64, חולת לופוס, רנו, סקלרודרמה, יתר לחץ דם ריאתי 55 סובלת מטרומבוזות ברגלים, כאבי פרקים ועוד... (לשמחתנו אין סוכר) נוטלת: קומודין, קרטיה, אימוראן, טרקליר - הופסק, אסטו, אלטרוקסין, לוסק, פוסיד וקרדילוק - לפי הצורך. ביצעה אקו לב עם דגש להפרעה דיאסטולית - יצא הפרעה בדרגה 2 ביצעה מיפוי לב - אין מחלה כלילית. ביצעה בדיקת מאמץ לב ריאה - יצא יחסית תקין. לאור כל הממצעים, החליטו לבצע צנתור ימני דרך הצוואר. השאלות שלי הן: 1. האם דרך הצוואר השיטה טובה יותר ? 2. מה קורה אם יש פרפור פרוזדורים בזמן הצנתור ? האם אפשר להשתלט עליו ? 3. האם בצנתור כזה יכול להגרם כריש דם ? 4. האם המצונתר מרגיש בזמן הצנתור את החדריה לחלל הלב ? והאם זה לא מסוכן ? 5. כמה זמן לוקח צנתור כזה ? אודה לתשובתך בנדון בת דואגת....:(

שלום רב, מטרת צינתור ימני היא להעריך את לחץ דם בריאות. בעזרת מדידות שונות, ניתן לשקול צורך בטיפולים נוספים לשיפור ההרגשה והתפקוד של אמך. הצינתור עצמו לא נחשב מסוכן. הוא מבוצע מהצוואר או מפשעה לפי שיקולים טכניים של המצנתר. החלק שכואב הוא הדקירה של העור ולכן נותנים הרדמה מקומית. זה צינתור שלוקח כחצי שעה לביצוע מקווה שעניתי על כל שאלותיך בהצלחה ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)