בשיקת אנדותל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

16/12/2013 | 23:46 | מאת: טובה

ערב טוב האם בדיקת אנדותל מראה חסימות בעורקים כפי שצנתור מגלה? אני בת 55, בעברי 4 צנתורים 2 עם הכנסת תומכן, מפריש תרופה ולא מפריש תרופה. לפני כחודש פניתי לקרדיולוג שלי עקב תלונות מתמשכות של עייפות בכלל והתגברות בזמן מאמץ, כאבים בחזה ובגב, קשיי נשימה, שריפה בחזה, בעיקר כשאני מתעוררת בבקר. עלי לציין כי אני מתעוררת לעיתים קרובות בלילה וחשה את התחושות שתוארו לעייל. הקרדיולוג מלבט אם לצנתר או לא ואני חשה פחות ופחות טוב. האם הבדיקה הנ"ל יכולה לקדם את אבחון מצבי. אודה לתשובתך

שלום רב, בדיקת תפקוד אנדותל מעניקה מידע על בריאות כלי הדם. היא לא נותנת לנו מידע אם יש עורקים עם היצרויות כפי שצינתור נותן. בדיקת תפקוד אנדותל מעניקה לנו מידע לגבי איכות הטיפול שאנחנו נותנים. האם הטיפול מספיק יעיל? מקווה שעזרתי ד"ר ירון ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)