פרפור פרוזדורים עקשני

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

19/03/2014 | 20:12 | מאת: ורדה

מזה 10 חודשים אני סובלת מפרפור פרוזדורים קבוע.(אני בת 60) לא עזר טיפול תרופתי , היפוכים חשמליים החזיקו 48 שעות וגם אבלציה לא הועילה. הפרפור מהיר וכל התרופות שלקחתי לא הועילו. כרגע אני מטופלת באיקפרס 120מג' פעמיים ביום והפרפור מהיר ולפעמים בצהריים אני חשה סחרחורת ולחץ הדם יורד מאוד וגם הדופק כך שלא ניתן להעלות את המינון. איכות החיים שלי מאוד ירודה. הומלץ לי על ניתוח האם קיים טיפול חדשני כלשהו שאיננו מצריך פתיחת בית החזה?

שלום רב, את מתארת מצב שבו יש לך דופק מהיר אך לא ניתן להעלות מינון תרופות בשל תופעות לוואי. במצבים כאלו, אנו ממליצים על השתלת קוצב ואבלציה. ממליץ להתייעץ עם מומחה להפרעות קצב על אפשרות זו בהצלחה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)