האם מצריך צינטור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

10/03/2014 | 22:36 | מאת: איריס

שלום רב, אני סובלת כחודש מכאבי ראש חזקים המקרינים לצד שמאל של הפנים. בבדיקת אקו לב - אי ספיקה מיטרלית מזערית, אי ספיקה טריקוספידלית מזערית. אין עדות ליתר לחץ דם ריאתי. הלחץ הסיסטולי בעורק הריאה מוערך ב-30 ממ"כ. לא נמצא תפליט פריקרדיאלי. בדופלקס עורקי צוואר-הודגם פלאק בהתפצלות משמאל. יש לציין כי ביצעתי MRI מח -נצפו מוקדים לא ספציפיים בחומר הלבן. יש לי תור בעוד שבוע לרופאה שלי. אבקש התייסותך בדחיפות. האם מדובר בארועים מוחיים וחסימה של עורק צווארי?

שלום רב, לפי הנתונים ששלחת, לא נראה כי מדובר בבעיה לבבית, אך יש צורך בבדיקות נוספות. ממליץ ייעוץ של נוירולוג. בנוסף, מומלץ לבצע בדיקה גופנית, אנמנזה ובדיקות דם לזיהוי גורמי סיכון כמקובל בהצלחה ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)