תרופות לאחר צינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

25/12/2013 | 11:44 | מאת: Alex

השאלה היא עבור חמי (בן 75) שעבר צינתור לפני כשבוע וחצי. לאחר הפרוצדורה החל ליטול BRILINTA 90MG בעת היותו בבית החולים. לאחר מספר ימים של אישפוז שוחרר הביתה. קיבל מרשם של תרופות, בנוסף לאלו שכבר נוטל באופן קבוע. לאחר מספר ימים החל לרגיש גרד בכל חלקי גופו, עד רמה שמפריע לישון בלילה. לאחר נטילת אוריס נגד אלרגיה הגרד יותר נסבל. ברצוני לדעת האם אחת מהתרופות הבאות שהוא נוטל יכולה לגרום לכך והאם יש תחליפים. התרופות שנטל באופן קבוע לפני הצינתור: P.O ASPIRIN, P.O CARDILOC, P.O OCSAAR, P.O PRAVASTATIN. התרופות שנוספו הן BRILINTA, LOSEC, VASOPID. לאחר ביקור אצל רופא המשפחה המלץ לפנות לקרדיולוג. בימינו קשה לקבוע טור מהיום להיום. אשמח מאד לדעת האם ניתן להקל על הסבל? תודה על העזרה

שלום רב, זו בעיה שאנו נתקלים בה לעתים. קשה לנחש למה יש אלרגיה בדכ אנחנו מנסים כל פעם להחליף את אחת מהתרופות החדשות בתחליף דומה ואז ממתינים כשבוע לראות אם זה עוזר . אם לא, מנסים תרופה אחרת. במקביל, כדאי לפנות למומחה לאלרגיה . בכל זאת, ייתכן שזה לא קשור לתרופות בכלל.

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)