היפרקלמיה וספירונולקטון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

08/01/2014 | 17:03 | מאת: שלמה

סבתי בת ה-90 לוקחת 12.5 מ"ג ספירונולקטון (וגם 60 מ"ג forosemide ו-lercanidipine ו-ramipiril) וה-potassium שלה עלה בבדיקה האחרונה ל-5.6 mEq/L (וה-Sodium ירד ל-3.3). ה-LVEF שלה תקין והיא סובלת מיל"ד ריאתי ו-TR בינוניים כנראה עקב סקוליוקיפוזיס, בנוסף סובלת מ-AF ומטופלת בקומדין. לא מוכנה לעבור לדיאטה דלת-פוטסיום וגם לא בטוח שזה לא יזיק כי גם כך היא אוכלת מעט מאוד ויש לה נטייה קלה לתת-תזונה . השאלה במצב הזה האם כדאי להפסיק לגמרי את ה-spironolactone או שלמרות רמת ה-potassium הגבוהה יחסית תועלתו עדיין עולה על נזקיו, ואם כן אז באיזו תדירות להמשיך לנטר את רמת ה-potassium (כרגע היא בודקת תפקודי כליה ואלקטרוליטים פעם ב-3 חודשים) ובאיזו רמה להפסיק את ה-spitonolactone?

שלום רב, אתה שואל שאלות מעט קשות לאור היעדר נתונים, מצבה הכללי, תפקוד כליתי וכו'. בגדול, אם השינוי אקוטי, מומלץ על פניה לרופא באופן מיידי וביצוע בדיקת דם חוזרת כדי לאשר את הבדיקה (הרבה פעמים מדובר בטעות מעבדה). אם זה אמיתי, מקובל לחשוב על הורדת מינון של אחת התרופות מעל מינון 5.5. תרופות שמעלות אשלגן הן ספירונולקטון וגם רמיפריל במקביל, כדאי לבדוק שאין הפרעה בהורמונים שגם יכולה לגרום למצב כזה. לסיכום, מומלץ לפנות עם הפרטים לרופא המטפל לצורך בדיקה חוזרת והמלצות להמשך בהצלחה ד"ר ירון ארבל

09/01/2014 | 21:39 | מאת: שלמה

קריאטינין 0.88 (לפני 3 חודשים היה 0.92), מיקרואלבומין בשתן שלילי. האשלגן שלה היה 5.7 לפני שבעה חודשים ובעקבות זאת הופחת הספירונולקטון מ-25 ל-12.5 וכעבור חודשיים האשלגן היה 5.1 וכעבור עוד חודשיים 5.2, לכן נראה שלא מדובר בטעות מעבדה.

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)