אבלציה חוזרת

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

21/07/2014 | 22:12 | מאת: אילן

לאחר אבלציה אחת לרפרוף ושתיים לפרפור הפרעות הקצב לא חלפו. זה התחיל מטמבוקור אחד ליום, עכשיו כבר צריך פעמיים ביום ולפי הבנתי זה יילך ויגדל. מה הסיכון בביצוע אבלציה נוספת ואם תוכל להיות אובייקטיבי - מה נחשב המרכז הטוב ביותר לבצוע אבלציה כזו?

שלום רב, הסיכוי לאבלציה אצל אנשים יורד ככול שמנסים יותר. הסיכוי להצלחה הוא באיזור 50%. אין לנו נתונים המשווים הצלחות בין מרכזים ולכן לא אוכל לתת לך המלצה חד משמעית. בדרך כלל, ככל שיש יותר נפח, יש יותר הצלחות ולכן הייתי מנסה באחד מבתי החולים הגדולים בהצלחה ד"ר ארבל ירון

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)