תחליף ל-אפיינט

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

06/04/2014 | 09:49 | מאת: אלי

לאחר צינתור, קיבלתי פרסוגרל/אפיינט למשך שנה, בנטילה חד פעמית מדי יום ביומו. עם התקרב חג הפסח בדקתי ברשימת התרופות הכשרות שפרסמו קופות החולים והתרופה אינה מופיעה בה. עלי לפנות לרב ולשאול האם מצבי מחייב לקיחת התרופה בפסח למרות שאינה מופיעה. אך קודם שאני פונה לרב, עלי לדעת האם אין תחליף כשר לתרופה זו, בו אוכל להשתמש בשבעת ימי החג, שכן הבנתי שאסור לפספס אפילו יום אחד בתרופה הזו. תודה על התייחסותך לשאלה חריגה זו.

שלום רב, חברות תרופות לא מוציאות אישור כשרות לפסח לתרופות מצילות חיים מטעמי חיסכון כלכלי. מכיוון שאפיאנט מוגדרת כתרופה כזו, כל רב נותן פטור לגבי השימוש בתרופה זו בפסח לאור החשיבות שלה. בנוסף, תרופות דומות יציגו בעיות זהות מאותה הסיבה חג שמח ד"ר ירון ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)