האם לעשות מיפוי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

02/03/2014 | 15:31 | מאת: קרן

אני בת 39 נשואה +3. מבקשת את עצתכם, האם הכרחי לעשות מיפוי לב עם הקרינה הנלווית? עברתי בדיקת מאמץ –נמצאו הפוכי גלי T הבנתי שאצל נשים יש מקרים רבים של false positive אקו לב - יצא תקין. בדופלר: אי ספיקה מיטרלית קלה. אי ספיקה טריקוספידלית מינמלית. יש לכך משמעות? האם לדעתך יש צורך בבדיקת מיפוי לב? אציין שאני סובלת מעייפות וחולשה לעיתים+כבד שומני. (אובחנתי כבעלת אסטמה, פיברימיאלגיה ובלטי דיסק). תודה!

שלום רב, בנשים יש הרבה פעמים טעויות במבחני מאמץ. ההחלטה על צורך בבדיקה נוספת/צינתור מתבצעת יחד עם הקרדיולוג לפי הסיכון האישי של כל מטופלת למחלה. יש גם אופציה לצינתור ויראטואלי שנותן תשתובה טובה ועם הרבה פחות קרינה בהצלחה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)