שאלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

19/12/2013 | 10:29 | מאת: גל

שלום רב, סובלת מזה כשנה וחצי מפעימות מוקדמות. ביצעתי מאז מס' הולטרים שהראו פעימות מסוג חדרי ומסוג עליתי -APCS ו VPCS. כמו כן ממצאי אקו לב תקין . בלוטת תריס תקינה וכן בדיקות הדם שיצאו תקינות לחלוטין. יש לציין כי לחץ הדם שלי מאד נמוך (95/59 לכל היותר). רק בעת התחרחשות דופק מהיר או פעימות הוא עולה ל-122/82. לאחרונה חוברתי ללופ ריקורדר עקב הרגשה של התגברות הפעימות והרגשה של דופק מהיר. למזלי הייתי מחוברת למכשיר ושידרתי אירוע דופק מהיר שהתגלה כאירוע VT קצר עם דופק מהיר ו9- פעימות מוקדמות. יש לציין שאחת לחודש וחצי תוקפים אותי אירועי הדופק המהיר לא תמיד מלווה בפעימות מוקדמות אך דופק של 116-120 למשך מס' דקות. לאחרונה ביצעתי אקו לב שוב והוא יצא תקין לגמרי . פניתי לקרדיולוג והוא המליץ על נורמלול. הנורמלול באמת מקל על הפעימות - אני מרגישה אותן פחות אך לחץ הדם שלי נמוך והוא גורם לי ללחץ דם נמוך יותר. מדי פעם עדיין יש לי אירועי דופק מהיר למרות הנורמלול. פתאום אחרי מאמץ קל דופק 116. אני מאד מוטרדת. הרופא אומר שאין מה לדאוג כי האקו תקין.אך אירועי הדופק המהיר אינם ברורים לי. האם יתכן שיש בעיה בלב בלי קשר לאקו תקין ולפעימות ? הרופא אומר שאפשר לחשוב על פתרון ע"י אבלציה. אני מבקשת עצתך - האם יש לבצע בדיקות נוספות? מה יכולה להיות הסיבה לאירועי הדופק הללו? האם יש קשר בין הפרעת הפעימות להיווצרות דופק מהיר? האם כדאי לשקול ביצוע אבלציה? תודה רבה 1. האם יש קשר בין פעימות מוקדמות לדופק מהיר? 2. אם ממצאי האקו תקינים לחלוטין - האם יש סכנה בדופק המהיר ובפעימות המוקדמות? 3. האם הדופק המהיר יכול לנבוע מבעית לב שהאקו לא חשף? 4. התחלתי לקבל נורמלול (25 מ"ג חצי כדור בבוקר וחצי בערב) - הדופק נרגע אך זה מוריד את לחץ הדם מאד וגורם לעייפות רבה ולהרגשה לא טובה. האם יש חלופות? (הקרדיולוג טוען שזה הכדור האולטימטיבי לפעימות ולדופק המהיר

שלום רב, התשובות בהמשך לכל שאלה. 1. האם יש קשר בין פעימות מוקדמות לדופק מהיר? כדי לענות על שאלה זו, צריך לראות את תוצאות ההולטר שלך. 2. אם ממצאי האקו תקינים לחלוטין - האם יש סכנה בדופק המהיר ובפעימות המוקדמות? בד"כ לא. זה פשוט מצריך מעקב קרדיולוגי עם אקו כל 6-12 חודשים. 3. האם הדופק המהיר יכול לנבוע מבעית לב שהאקו לא חשף? בד"כ לא. 4. התחלתי לקבל נורמלול (25 מ"ג חצי כדור בבוקר וחצי בערב) - הדופק נרגע אך זה מוריד את לחץ הדם מאד וגורם לעייפות רבה ולהרגשה לא טובה. האם יש חלופות? (הקרדיולוג טוען שזה הכדור האולטימטיבי לפעימות ולדופק המהיר. נורמלול הוא אכן הכדור המועדף. לאנשים שיש אירועים חוזרים או שמתקשים ליטול נורמלול, אנו ממליצים אבלציה. חשוב להתייעץ עם אלקטרופיזיולוג כדי שיזהה את מקור הפעימות בלב כדי להעריך האם ניתן לבצע אבלציה בסיכון נמוך בהצלחה ד"ר ירון ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)