אבלציה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

14/12/2013 | 12:33 | מאת: גבי

שלום לפני כשנה גילו לי אי ספיקת לב וקצב לב מואץ הושתל לי דפיברילטור ולאחר מספר חודשים היה לי שוק שהובחן על ידי הקוצב אך לא הרגשתי כלום הרופא אוסיף לי כדור פרוקור כל יום למניעת VT נוסף אך חודשיים לאחר מכן היה ל י VT שלא התגלה על ידי הקוצב והופסק באופן פיתומי הרופא היציע לי לעבור אבלציה שאלתי היא יש 2 שיטות של אבלציה VT מהיא השיטה הבטוחה יותר והכי יעילה ומה הסיכונים של שתי השיטות אשמח לקבל התייחסות בברכה גבי

שלום רב, אבלציה היא צינתור לבבי שמחפש מקור של הפרעות קצב ומטפל בהם בשיטות שונות. כאשר מדובר על VT, מחפשים את המקום שבו הפרעהת הקצב מתחילה ומנסים לפגוע במקום כדי למנוע חזרה של הפרעות הקצב. הסיכון, סיכוי הצלחה וכו' תלוים במיקום המקור של הפרעת הקצב , סוג ההפרעה בנוסף כמובן למצבך הרפואי. כדי לקבל הערכה מדויקת יותר, מומלץ לפנות עם כל הפרטים למומחה להפרעות קצב. בהצלחה ד"ר ירון ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)