פענוח אקו לב במאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

23/10/2013 | 14:53 | מאת: ניקולא

עשיתי בדיקת אקו לב במאמץ והסיכום הוא : הודגם שיפור גלובלי ואזורי בתפקוד החדר השמאלי, שינוי האקג נמשכו כ-9 דקות בהחלמה. אבחנות: no evidence for echocardiographic signs of inducible myocardial ischemia . הבדיקה תקינה ? כמו כן מה ההבדל בין מיפוי לב לאקו לב במאמץ ?

הבדיקה תקינה מיפוי לב - מזריקים חומר רדיואקטיבי לגוף ורואים אם יש איזורים בלב אשר לא סופגים את החומר בזמן מאמץ ומנוחה. בדיקה זו מרמזת על בעיה בהספקת הדם של הלב. אקו לב- מבצעים מאמץ ותוך כדי מסתכלים על תפקוד הלב עם אולטרא סאונד. בעיה זו מדגימה גם בעיות בהספקת הדם ללב וגם בעיות נוספות כגון בעיות בשסתומים

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)