עישון קל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

07/07/2014 | 14:33 | מאת: יוסי

שלום וברכה. אני יודע שזו שאלה מאד לא 'אהודה', אבל בכל זאת: לפני כמה חודשים עברתי התקף לב קל (ללא נזק, אירוע קצר על עלייה מאד קלה בטרופונין), שבעקבותיו צונתרתי והותקן תומכן במקום אחד. לדעת הרופאים, ההתקף בגילי הצעיר (43) נבע ממה שנקרא 'תסמונת מטבולית'. כל הסימנים לכך הוכחו. עם השחרור, קיבלתי תרופות + הנחיות לשינוי באורח החיים. אני מרגיש טוב, מקפיד על פעילות אירובית רצופה (בעבר לא הזזתי את עצמי), ונהנה לראות שאני מסוגל היטב. שיניתי את התזונה, הפחתתי כ-12 ק"ג בארבעה חודשים, ואיזנתי לחלוטין את כל בדיקות הדם (כמובן, עם התרופות). לפני האירוע, הייתי מעשן 2-3 סיגריות (בודדות) ביום. אני מדבר על הרגל שנמשך כ-20 שנה, במהלכן לא העליתי את מינון העישון. אהבתי את העישון, גם אם לא הייתי מכור לו, וגם נעזרתי בו (בעיקר לזירוז היציאות). כעת, עם האירוע הפסקתי לגמרי את העישון. למרות שברור שבמינון שעישנתי לא זה היה הגורם. ואני שואל: האם עישון של סיגריות בודדות, כמו סיגריה או שתיים ליום, נחשב כמזיק במקרה שלי. נכון שבמרבית הזמן אינני חש צורך בסיגריה, אך עדיין יש מקרים בהם היא חסרה לי. וחבל.

hi, this is a common question. There is evidence that even one single cigarette can cause problems (transiently) so we recommend everybody to stop smoking all togher. I hope you can continue your abstinence you can try nicotine gum Good luck Yaron Arbekl

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)