דפיקות לב, קוצר נשימה ושריפה בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

17/11/2013 | 12:53 | מאת: יעל

אמא שלי בת 58, מטופלת בנורמיטן 25, לוסק 20, אספירין 100, טריטס 1.25. ב-2011 – TGA לכ-10 שעות. ב-2001 – אובחן NVP אך אבחנה זאת בהמשך בוטלה ע"י קרדיולוג אחר. 6.11.2013 - אירוע בעבודה שגרם להגברת מתח נפשי. 7.11.2013 – חולשה חזקה מאד+ דפיקות לב+ שריפה בחזה+ הקאה. בפניה למיון – אקג + אנזימים תקינים. מאז מרגישה שקשה לחזור לעבודה, התלונות: 1. שורף בחזה – קשור למתח נפשי – כל 1 – 2 שעות, לא היה לפני 7.11.2013. 2. דפיקות לב במנוחה – בסמוך לשינה , קשור לשכיבה על הבטן + כפעמיים ביום בלי קשר למתח נפשי + כפעמיים ביום קשור למתח נפשי 3. דפיקות לב במאמץ – קשור למאמץ ולא למתח נפשי, היה גם בשנים אחרונות אך אחרי 7.11 – המאמץ שגורם לדפיקות לב נהיה בערך פי 2 יותר קטן. 4. קוצר נשימה אחרי מאמץ – קשור למאמץ ולא למתח נפשי, היה גם בשנים אחרונות אך אחרי 7.11 – המאמץ שגורם לקוצר נשימה נהיה בערך פי 2 יותר קטן. בדיקות: אקג, מבחן מאמץ, אקו לב תקינים. הולטר לב מ-7.2013 תקין למעט "נצפו 15 קטעי APC'S". האם יש עוד בדיקות שכדאי לבדוק או שע"ס הבדיקות היא בריאה וצריכה לקבל טיפול תרופתי להרגעה? בנוסף היא מרגישה שבעבודה תהיה כל הזמן במתח ולחץ ולכן אירועים מסוג 1 ו-2 יתגברו מאד וגם שמאמץ גופני קטן שהיא עושה בעבודה חלק מהזמן יכול להגביר אירועים מסוג 3 ו-4. האם מומלץ שתחזור לעבודה? תודה רבה.

הי, לאור ריבוי השאלות ותלונות המטופלת, ממליץ על בדיקה אצל קרדיולוג שלא ראה אותה כדי להתרשם אם יש צורך בבירור נוסף . בהצלחה ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)