כאבי בטן לאחר צינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

30/03/2014 | 11:30 | מאת: יוסף

שלום וברכה. לאחר אירוע לבבי קל, צונתרתי, ובצינתור התגלתה היצרות של 90% בעורק הקדמי. הותקן תומכן וניתנו תרופות. שוחררתי בהרגשה מצוינת עם הנחיות לאימוץ אורח חיים בריא (אני אדם צעיר, ללא מחלות רקע). שלושה ימים לאחר הצינתור החלו מיחושים בבטן האמצעית, מיחושים לא קבועים ולא מאד חזקים, משתנים בהתאם לתנוחה (כואב בכפיפות קומה ונרגע בקומה זקופה). אינני יודע אם יש לשייך אותם לצינתור או למדללי הדם, או אולי להפסקת העישון שנכפתה עלי בשבוע האחרון (למרות שלא עישנתי הרבה, משהו כמו 3-4 סיגריות ליום), או סתם ללחץ ולטראומה. האם עלי להיות מוטרד ברמה מיידית, או שאפשר להמתין כמה ימים ולראות אם הכאבים פוחתים או מתפתחים.

הי, כפי שציינת כאבי בטן יכולים להיגרם ממגוון סיבות. ממליץ לפנות לרופא כדי להחליט אם יש צורך בבירור או טיפול בהצלחה ד"ר ירון ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)