תוצאות של צינתור וירטואלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

11/10/2016 | 08:08 | מאת: שירי

שלום רב, אני בת 58 עשיתי צינתור וירטואלי בגלל כאבים קלים אבל חוזרים בשכמות, בזרועות ובגב, וכן תחושות של אי נוחות בבית החזה וזו התוצאה: סיבת ההפניה : כאבים בחזה ובגב. גורמי סיכון כולל יתר לחץ דם. מתקדם בעל 64 פרוסות. CT טכניקה : הבדיקה בוצעה בסורק בסינוס. ,IOMERON 350 הבדיקה בוצעה תוך הזרקה תוך ורידית של ממצאים : הבדיקה באיכות טכנית בינונית עקב טכיקרדיה, למרות טיפול בחוסמי ביטא. הודגמה מערכת כלילית עם דומיננטיות לא ברורה. ללא היצרויות LEFT MAIN הודגם רובד מעורב בחלקו הפרוקסימלי, הגורם לאי סדירות דופנית, ללא היצרות משמעותית. הודגם רובד LAD . לא מסויד בחלקו האמצעי, הגורם להיצרות של 40-60% ללא היצרויות D1 ללא היצרויות D2 .M1 ללא היצרויות. קטן מאוד לאחר מוצא CX ללא היצרויות M1 קטן ולא הודגם טוב RCA דיסטלית למוצא הזה, ה .ACUTE MARGINAL ללא היצרויות עד למוצא של RCA עקב ארטיפאקטים של תנועה. הדגמה חלקית בלבד. PDA, PLA עם בקע היאטלי או הרחבה של הוושט התחתונה. LAPARASCOPIC GASTRIC BAND פרנכימת הראות בשדות שנכללו בבדיקה תקינה, ללא ממצא פתולוגי. פלאורה ופריקרד תקינים. מדיאסטינום באזורים שנכללו בסריקה ללא עדות להגדלת בלוטות לימפה או גושים. אאורטה טורקלית בקוטר תקין. סיכום: 1. בדיקה באיכות ירודה עקב טכיקרדיה – הערכה מוגבלת של הענפים לדופן התחתון של .RCA ו CX וחלקים דיסטליים של PDA, PLB, – הלב האמצעי. LAD 2. מחלה טרשתית קלה , גורמת להיצרות של 40-60% ב עם בקע היאטלי או הרחבה של הוושט LAPARASCOPIC GASTRIC BAND .3 התחתונה. גמר חתימה טובה,

שלום רב, הCT שלך מדגים שיש לך טרשת עורקים לא חסימתית. כלומר, יש לך רבדים של שומן בעורקי הלב אבל בשלב זה הם לא גורמים לחסימה משמעותית אשר מצריכה התערבות (צינתור). לכן, ממליץ בחום על איזון גורמי הסיכון דרך קרדיולוג (לחץ דם, כולסטרול, פעילות גופנית, וכו') רק טוב, ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)