תוצאות מיפוי לב במאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

08/01/2016 | 00:46 | מאת: דן

שלום בן 41 נשלחתי לבדיקת מיפוי לב במאמץ בגלל: RISK FACTORS SHORTNESS OF BREATH EKG QS IN ANTERIOR WALL RULE OUT CORONARY ARTERY DISEASE כמו כן ידוע על גלי T שליליים אצלי מזה שנים (בעבר ביצעתי מבחן מאמץואקו רגיל, והיה תקין) המיפוי בוצע בשלב אחד בלבד, צילום לאחר מאמץ. בדיקת המאמץ: ל"ד במנוחה - 140/90 דופק במנוחה - 97 ל"ד בסוף המאמץ - 220-80 בוצע מאמץ של 10:00 דקו, עד לדופק מירבי של 160 לדקה, המהווה 90 % מהדופק המקסימלי לגיל. הרדיואיזוטופ הוזרק לאחר 9:00 דקות, בדופק 151. המאמץ הופסק עקב - השגת דופק מטרה. תלונות בעת המאמץ - עייפות תרשים הא.ק.ג. הבסיסי: שינויים ST/T בלתי ספציפיים. תרשים א.ק.ג.במאמץ סגמנט ST צניחות ST מסוג downslope ממ 5-L 3-2 AVF V 6 תוצאות מיפוי: פרפוזיה של שריר הלב תקינה בכל האזורים, ללא עדות לאיסכמיה. לא היתה הרחבה של החדר השמאלי. post stress LVEF= 76% תנועת שריר הלב תקינות בכל האזורים. לסיכום: המיפוי קרוב לודאי תקין הממצאים שבמיפוי אינם תומכים בהימצאות מחלה כלילית משמעותית שאלתי היא: האם בדיקת המאמץ תקינה? מה זה הצניחותST שהיו? מבחינת לחץ הדם זה תקין ? (זה נמדד בעמידה, ככל הנראה גם התרגשתי, אולי זה קשור גם לדוק הגבוה שאיתו התחלתי את הבדיקה) 220/80 זה נורמלי לאחר מאמץ? האם אפשר ללמוד משהו על הכושר שלי ממבחן המאמץ? (אציין שיש לי עודף משקל) תוצאות המיפוי חד משמעיות שזה תקין? מה זה הפוסט סטרס? הצילום של המיפוי בוצע בסביבות 40 דקות או יותר לאחר הזרקת החומר, זה בסדר? תודה רבה

שלום רב, המיפוי נשמע תקין. חשוב לדעת שמיפוי זו בדיקה שמדויקת ב70% מהמקרים. לכן, תמיד שוקלים משתנים נוספים, מה התלונות שלך, גורמי סיכון וכו'. נשמע שלחץ הדם שלך קצת גבוה מידי במאמץ. שווה לבקש מרופא המפשחה שלך לבצע הולטר לחץ דם של 24 שעות. זה יתן לך תשובה אמינה אם יש לך יתר לחץ דם או שסתם התרגשת מקווה שעזרתי ד"ר ארבל

10/01/2016 | 23:56 | מאת: דן

שלום ראשית תודה. העובדה שבשיא המאמץ לח"ד הדיאסטולי היה תקין ורק הסיסטולי עלה (220/80) זה סימן טוב או שגם עליה גבוהה כל כך בלחץ הסיסטולי זה מעיד על בעיה? לגבי הצניחות ST , יש לזה משמעות? זה דורש התייחסות כלשהי? אם אני מבין נכון, המיפוי שביצעתי בעצם כולל גם מה שבודקים בבדיקת מיפוי מוגה? כלומר תפקוד של חדר שמאל. ושאלה לגבי הצילום עצמו. הרעיון הוא לצלם את הלב מיד לאחר המאמץ וההזרקה. מה קורה בזמן שלאחר מכן? נניח ויש איסכמיה ברמה כזו או אחרת. האם החומר בסופו של דבר יגיע גם לאיזורים שיש בהם איסכמיה? כלומר יגיע, אבל באיחור? א"כ אז כשמבצעים את הצילום בסביבות 40 דקות (פחות או אולי יותר) מזמן ההזרקה לא נקבל נתונים אמיתיים לגבי איסכמיה אפשרית? היה עומס במכון המיפוי בו ביצעתי את הבדיקה, ומאז שקיבלתי את הזריקה של החומר עד שנכנסתי לצילום היו כמה אנשים שנכנסו לפניי. תודה רבה

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)