מה ההבדל בין אקו במאמץ למיפוי לב?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

23/12/2016 | 10:41 | מאת: מנחם

שלום מה ההבדלים בין הבדיקות הללו? באיזה מקרים שולחים לאקו במאמץ ובאיזה למיפוי לב? יש יתרון כלשהו למיפוי לב? כי אם לא, מדוע לבצע בדיקה שכרוכה בקרינה כאשר אקו במאמץ נטול קרינה לחלוטין? תוצאות תקינות של הבדיקות הללו, שוללות מחלה כלילית? תודה

שלום רב, בגדול, 2 הבדיקות מנסות לבדוק האם יש בעיות באספקת דם ללב בזמן מאמץ. היתרון של אקו לב שהיא גם מדגימה את תפקוד הלב ומסתמים במאמץ. החיסרון של אקו לב במאמץ זה שהיא פחות זמינה ויותר קשה לביצוע (צריך לרוץ) וקשה לפענוח מיפוי לב יותר זמין ולא מצריך ריצה אך קשור לקרינה מוגדלת. בגדול, באנשים מבוגרים (שם הקרינה פחות רלוונטית) אנחנו מפנים למיפוי ואלו צעירים שיכולים להתאמן- מפנים לאקו לב במאמץ בהצלחה ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)