הפרעות קצב שמתמתנות דוקא בפעילות גופנית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

07/06/2016 | 08:31 | מאת: רון ו

שלום, בן57 בריא להוציא ערכי כולסטרול ldl 170 בשנים אחרונות עליה במשקל לBMI30 ירידה בכושר באפריל השנה חשתי חולשה ודופק חסר 2פעימות והפסקה הופניתי לארגומטריה והגעתי לדופק מטרה עם הפרעות מרובות חדרים שירדו בסיום. אקו לב תקין הולטר תקין להוציא בריקרדיה אחת 8 פעימות בקצב 40 ממוצע 69 דחיתי מפוי לב כי התחושה השתפרה צועד שעה ורץ ללא קשיי נשימה או כאבים בחזה. יש הסטוריה משפחתית של לחץ דם ומחלות כליליות, אצלי תקין120/77 . האם סבירות שהפרעות הקצב מאיסכמיה ו/או לבצע צינתור כשמתפקדים סביר ללא כאבים ? (התחלתי ליפיטור) תודה וסליחה על האורך..

הי, קודם כל, אני שמח לשמוע שאתה מרגיש טוב יותר. הפרעות קצב יכולות להיגרם ממגוון בעיות. במקרה כמו שלך, הגורם הוא לא ברור. כלומר, האם זה בגלל הפרעה בזרימת דם ללב (סתימות בעורקים), הפרעה בתפקוד השריר, הפרעות חשמליות וכו. לגבי הבירור, כן הייתי מבצע בדיקה כלשהי לשלילת איסכמיה (כלומר שאין סתימות בעורקי הלב). לאחר מכן, אם זה חוזר, הייתי פונה למומחה להפרעות קצב (אלקטרופיזיולוג- סוג של קרדיולוג). רק טוב, ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)