דילמה לגבי צינטור של קשיש ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

14/06/2016 | 20:54 | מאת: רחל שמעיה

אבי בן 82 לקה באירוע מוחי קל לפני כשנה וחצי שפגע בתנועת עיניו וביציבת הליכתו. כעת עבר אירוע לבבי אין לדעת דרגת חומרתו משום שבבי"ח נאמר כי ככל הנראה הגיע בסיומו הוא נדרש כעת לעבור צינטור ואנו מתלבטים לגבי זה האם עליו לעשותו? האם עלינו להתייעץ עם נויירולוג? הוא מקבל טיפול תרופתי עבור סכרת ולחץ דם (פלויקס וגלוקומין )

שלום רב, ההחלטה לגבי הצינתור היא מסובכת ומצריכה הרבה פרטים שלא קיימים אצלי. בגדול, מומלץ לחולים שהגיעו עם התקף לב לעבור צינתור תוך 72 שעות. אם הוא הגיע באיחור (מעל 72 שעות), בד"כ שוקלים אם יש צורך בצינתור לפי בדיקות נוספות (מיפוי) או אם הוא עדיין מתלונן על כאבים. כל צינתור מהווה סיכון לסיבוכים (בערך 1%) לכן, אנחנו תמיש שוקלים את הסיכון של הצינתור מול הסיכוי שהוא ישפר את מצב המטופל. מקווה שעזרתי ד"ר ארבל

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)