דיקור העורק בעת צינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)

10/07/2016 | 18:41 | מאת: ריקי יפה

שלום. קורה ובעת צינתור,המצנתר דוקר,במקרה את העורק, ומתחיל דימום. האם המצנתר יכול להבחין בתקלה בעת הצינתור? ואם לא, איך אפשר להבחין בדימום בשעות שלאחר הצינתור? הדימום הוא פנימי, כמובן. איך יבחין בכך החולה, איך יבחין בכך הצוות המטפל? בתודה, ריקי יפה.

שלום, ברוב המקרים אכן שמים לב לדימום כזה אם הוא קורה. זו אחת הסיבות למה מטופלים נשארים להשגחה לאחר צינתור. דימום כזה קורה בשעות הראשונת ולכן אם הכל בסדר לאחר 4 שעות, כנראה שאין דימום

מנהל פורום קרדיולוגיה התערבותית (צינתורים)